logo

Links

Hieronder vind je enkele nuttige links naar relevante instanties binnen het domein crisisbeheer. Er zijn er natuurlijk meer. Klik op het logo om te navigeren naar de website

ibzDe Algemene Directie Crisiscentrum (ADCC) staat 24u/24 ten dienste van de federale regering. Ze verzamelt, analyseert en verspreidt op permanente basis relevante informatie aan de beleidsmatige en uitvoerende autoriteiten. Bijkomend biedt het Crisiscentrum zijn infrastructuur en expertise aan bij het interdepartementaal beheer en de coördinatie van noodsituaties op nationaal niveau.
balertBE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.
risicoDeze website biedt informatie aan over risico's waarmee de bevolking kan worden geconfronteerd.
balertBe Prepared is het eerste multidisciplinaire tweetalige magazine over noodplanning en crisisbeheer in België.
vivesDe Katholieke Hogeschool VIVES organiseert de Bacheloropleiding Maatschappelijke Veiligheid waar studenten vanuit een integrale en geïntegreerde aanpak onder meer worden ondergedompeld in crisisbeheer en -communicatie.
kuleuvenDe opleiding “Rampenmanagement” van de KU Leuven behandelt crisisbeheer vanuit een slachtoffergerichte benadering en richt zich tot artsen, gezondheidswerkers, verpleegkundigen…
ibzCampus Vesta organiseert het postgraduaat "Rampenmanagement" waarbij je ontdekt hoe je op beleidsmatig en operationeel vlak een grootschalig incident vanuit een multidisciplinair kader kunt aanpakken.
niplabHet #NIPlab wil praktische toepassingen ontwikkelen die professionals kunnen helpen om efficiënt te werken tijdens een grootschalig incident of ramp.
jesip JESIP(Joint Emergency Services Interoperability Principles)biedt best practices voor politie-, brandweer- en ambulancediensten in het VK om de samenwerking bij multidisciplinaire incidenten te verbeteren.
balertDe doelstelling van FEMA (Federal Emergency Management Agency) is om mensen te helpen voor, tijdens en na rampen die plaatsvinden binnen de VS.
balertHet IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) is een Nederlandse organisatie die de veiligheidsregio’s en hun veiligheidspartners bijstaat in het verbeteren van hun dagdagelijkse werking. Het deelt kennis, biedt dienstverlening op het gebied van informatievoorziening en adviseert betrokken besturen.